Cand ai fost blocat te-ai gandit sa ierti?

90ebc01769ec1a4e7c1f57e5f4813f96

Când ai fost blocat într-un domeniu și încercai în zadar să avansezi te-ai oprit să te gândești ce te ține pe loc? Poate acele pietre ale regretului, amărăciuni, dezamăgirii pe care le porți au devenit prea grele.

Da, când nu iertam suntem blocați energetic în acel loc, lângă acel om. Pentru că nu am devenit mai mult iertand, am rămas la acel stadiu, cu supărarea care ne macină sufletul și ne umple mintea, viata. Tu îți cari efectiv trecutul în prezentul tău. El face parte din prezentul tău fiindcă ii transmiți sentimentele tale, negative dar i le transmiți aici și acum, în orice moment în care te macină trecutul.

Nu e ușor. Însă dacă te gândești că acel om atât a avut de oferit, dacă te gândești că îți faci ție un bine, o faci din iubire pentru tine, nu pentru el, atunci nu mai pare atât de greu. Iar dacă te-ai ierta întâi pe tine, vei vedea că a îl ierta pe acel om s-a realizat o dată cu iertarea de sine. Atât timp cât te judeci și te acuzi nu vei putea ierta pe nimeni. Iarta-te pe tine ca l-ai crezut, iar minciuna omului va dispărea.

Da, îl ierți însă rămâi prevăzător. E ca atunci când te arzi. Rana se vindecă reprezentand iertarea însă nu te mai apropii de foc, reprezentând apropierea de omul ce te-a rănit.

Iertarea este o arta, căci a ierta un om din adâncul sufletului și în același timp să fi distant și indiferent, neavând nici un sentiment negativ asupra acelui om, este mai mult decât o artă.

Photo source: https://pinterest.com/pin/546624473514932412/?source_app=android

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s