Daca nu muncesti pentru visele tale vei cladi visele altora

aa301a03f9474e397643d1689c2a1df8.jpg

Nu te mai întreba ce nu le place. Intreaba-te ce nu îți place. Încetează să îi mulțumești pe alții, înainte de a te mulțumi pe tine. Ia-ți visele, vezi încotro te duc și mergi după ele. Oamenii vin și pleacă. Visele te formează, te modelează, te clădesc.

Dacă nu muncești la visele tale vei clădi visele altora. Te vei uita la acei oameni și îi vei admira. Îți vei dori să fi ca ei, dar îți lipsește un lucru esențial :curajul. Te gândești să prinzi curaj, alergând de eșec. Însă doar acceptând și asumându-ti un posibil eșec, vei ajunge la curaj. Cu cât fugi mai tare de eșec, cu atât mai departe vei fi de curaj. Când teama de eșec dispare, curajul se dezlănțuie.

Se spune că cei ce nu au nimic de pierdut sunt de neoprit. Căci ei dau totul. Eșecul e un mod prin care văd ce au de îmbunătățit și continuă mult mai încrezători.

Cea mai mare piedică nu o va reprezenta curajul de a acționa, ci de a lăsa ceea ce iubesti acolo unde a rămas. Să ai curajul de a continua fără cei ce ți-ai fost alături. Căci ei ți-au călăuzit o etapa. Iar fiecare etapa are binecuvântările ei.

Să îndrăznim să privim înainte spre cei care cred în noi, mai mult decât am crede noi. Cei care vad în simpla noastra prezenta esența, fără a mai fi preocupați de detalii. Unii nu au rămas, pentru a ne permite să îndrăznim așa cum ne dorim, nu așa cum ne-ar fi condiționat ei.

Tristețe, regrete. Omul are puterea de a se vindeca dacă elimină rezidurile ce îi fac rău. Iertarea e cea care le elimină. Și dacă te gândești că iertarea e unealta oamenilor slabi, adu-ți aminte cât de greu îți este să te ierți pe tine. Dacă te iubești îndeajuns de mult vei avea puterea să ierti. Nu pentru cei ce te-au rănit. Ci pentru tine. Pentru drumul senin pe care ți-l dorești, fără a te împiedică de trecut.

Photo source: http://pinterest.com/pin/358951032776634019/?source_app=android

6 gânduri despre „Daca nu muncesti pentru visele tale vei cladi visele altora

  1. Nu stiu daca teama de esec dispare cu adevarat. Important e sa inveti ca un esec nu e un capat de drum. Si ca trebuie sa te ridici, strangand din dinti si din pumni daca e nevoie, acceptandu-te asa cum esti, cu parti bune si rele, si sa mergi mai deeparte fara sa incerci sa-ti stergi greselile cu un burete imaginar, pentru ca nu vei reusi niciodata. Dar sa inveti din ele poti.
    Cat despre iertare,nu e asa usor, mai ales cand e vorba de tine. Eu, cel putin, ii pot ierta pe cei ce m-au ranit, voit sau nu, ( si nu doar la modul declarativ, cum se intampla de multe ori, pe principiul ca ierti dar nu uiti), dar greselile mele ma urmaresc obsesiv si isi fac de cap prin gandurile mele cand imi este lumea mai draga! Dar suntem, atat de diferiti fiecare, incat e greu de spus cum vom reactiona intr-un moment sau altul al vietii.
    Seara frumoasa sa ai, Anca!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s